Jag – ett wild card som mediehora

11 aug 2008

Jag har alltid haft svårt att föra talan och sälja mig själv eller något jag gjort. Det har jag fortfarande, men nu har jag Lennart Jonasson att skylla på.

Lennart är fotograf, och vi har just gjort en bok tillsammans. Han är inte vilken fotograf som helst förresten, utan förmodligen en – eller kanske rentav den bästa jag haft förmånen att jobba med. Lennart har tagit porträttbilder i femton års tid i provisoriska ateljéer på efterfesterna till Storsjöyran i Östersund. Knäckande nära och avklädda porträttbiler.

Själv har jag skrivit texterna, så det är en bok att läsa i också. Den handlar om alla jävla dårar man möter när man hänger runt på en festival. Alla människoöden man stöter på överallt bakom och framför kulisserna. Det har varit och är en stor ära för mig att ha fått förtroendet att arbeta runt och med dom här fantastiska bilderna. Det är en rejäl inbunden lunta på ett och ett halvt kilo som ni alla fall borde ta en titt i när ni får chansen.

Ni kan läsa om boken HÄR och man beställa den hyfsat billigt HÄR – men i vilket fall är den värd att kollas upp, om inte annat för Lennarts underbara bilder.

Som sagt, jag är ledsen att jag skrivit så lite på sista tiden – men en ny platta har det blivit, och en ny bok – och i helgen är det FESTIVAL I KÖPING. Så det beror knappast på lättja.

Tjoflöjt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.