Åkej då, jag lever…

01 apr 2008

Åkej då, jag lever. Men ibland har jag mina tvivel. Nu sitter man här, way past deadline, och konstaterar att prestationsångesten är den härskande monarken när man minst av allt önskar den. Jag tragglar fortfarande med texten till fotoboken jag skulle varit inne med för en vecka sedan, men nu börjar jag skönja ljuset i tunneln. Sista intervjun för bokjäveln gjordes idag – och nu skulle det bara vara att åka, ifall jag nu inte var tvungen att lämna allt för att dra ner till Karlskrona för några dagar.

Nåja, det ska i alla fall bli skoj. Jag ska bila ner tillsammans med Lasse Tennander, stanna till i det bedårande Kalmar för att dumpa av affisher, och köra vidare för att möta upp Caj Karlsson och Johan Glössner i Kristianopel.

Känns namnet igen? I Kristianopel låg (eller ligger?) en klassisk folkpark från den gamla goda tiden. Det var där som ett gäng småbrudar klämdes ihjäl under en konsert med Gyllene Tider.
Haja vilket öde – att mosas av en hord fjortisar, på och över gränsen till kåtslag, som under hugg och slag till varje pris skall fram för att komma så nära som möjligt sitt sexobjekt i form av Per Gessle.

På torsdag ska vi hjälpa Caj och Johan att spela in, och på fredag har vi gemensam konsert på Hasslö i Blekinge skärgård. Det brukar vara fint ute hos Caj, och så här års är det säkert alldeles underbart. Det ska bli skönt att få lite havsluft i håret efter veckor av instängt liv hemma i Ståkkålm.

Annars lever livet upp till lagen om alltings jävligheter genom att låta det mesta hända samtidigt. Dom kommande två veckorna ska jag, förutom detta, få bokjäveln klar, börja på allvar med mitt åtagande att arrangera sommarens program till Kulturhusets Terrass samt starta inspelningen av min nästa platta i kamrat Christians Traxtonstudio. Det blir spännande att spela in på riktigt igen.

I dagarna börjar även programmet till Kompledigtfestivalen i Köping 15-16 augusti ta form. Än hänger lite saker i luften, men det som är satt för tillfället är:
Jag själv
Christina Kjellsson
Dan Viktor
Finn Zetterholm
Sanna Carlstedt
T.V. Smith
Nina Ramsby
Kjell Höglund
Lars Demian
Caj Karlsson
Per Persson
Kajsa Grytt
Peter Barlach
Frans Haraldsen
Sanna Carlstedt
Lasse Tennander
…så det blir nog en munter helg tror jag.

Annars är det som vanligt i jämmerdalen. För lite pengar. För mycket rödvin. Bostadsrättshysteri i mina kvarter. Allianspajasarna har sålt Vin&Sprit till den monumentala skitblaskan DN:s unisona jubel. Vädret har fått tuppjuck. Regeringen vill ”främja yrkesutbildningen” genom att ta bort dom teoretiska grundämnena på dom yrkesinriktade linjerna och en gång för alla befästa att en dum knegare är och förblir en dum knegare.
Det är lustigt. Så fort alliansen nämner något om att ”främja” kan man vara säker på att dom i själva verket skiter i det hela. Det senaste året har man ”främjat” dom sjuka, dom arbetslösa, låginkomsttagarna, skolan, vården, miljön och mycket annat.

Hurra vilken underbar värld det har blivit! Johan SvHolstein blir kulturorakel,  Timbrochefer blir kulturministrar, gemensamma vinstmaskiner slumpas ut av religiös princip, brott legaliseras och rättigheter kriminaliseras. Sedan september 2006 kan man inte slå upp en tidning utan att tro att det är 1:a april, och visa mig den dåre som orkar lyssna på Dagens Eko i nyktert tillstånd.

Hoppas tillräckligt många ”främjar” alliansen nästa val så att dom får komma ut och smaka lite verklighet. Må Maud ruttna bort i sin varmvattentunna!

Over and out. Ta hand om er kära vänner!

Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.