Du är här | Hem: Band & Album: KSMB: Live - Dé é För Mycké | Tillbaks till KSMB
 
 
 


 
KSMB "LIVE - DÉ É FÖR MYCKE«" Album LP/CD MNW120P / MNWCD120 hösten 1982
Inspelad: av Stefan Glaumann med Mistlurs mobila studio, live 27/5 1982 på Kamraspalatset i Stockholm
Mixad: av Tomas Gabrielsson i MNW studio
Foto: Tomas Gabrielsson.
Omslag LP: Ermalms egenart, Johan Johansson och Lizzie Jörgensen. Omslag CD: Någon vandal


PERSONAL:
Guld-Lars - gitarr
Steppan Guiance - sång
Micke Alonzo - sång
Peter Ampull - gitarr
Johan Johansson - trummor
Magnus Ulvesjö - bas


Våran allra sista konsert - och vilken konsert!. Orepade och osams, men någonting magiskt blev det! Sån kollektiv kärlek som vi fick av publiken den kvällen har jag aldrig upplevt vare sig förreller senare. Plattan hade aldrig kommit ut om det inte vore för Tomas Gabrielsson. Jag, Stefan Glaumann och Guld-Lars satt och försökte få till en hyfsad mix av 24-kanalsbanden, men efter tre dagar gav vi upp - vi spelade helt enkelt för dåligt så det gick inte att få ihop någonting av det. Någon månad senare satte sig Gabrielsson och rattade till det som skulle komma att bli plattan på en dag, och man märkte nästan ingenting av vårat schabbliga spel. Han är verkligen bäst i Sverige på att få till bra liveinspelningar

tycker jag. Vid sammanställningen av Sardjentpepper letade jag bland dom låtar som vi skippade till plattan, men ingen av dom höll måttet. Detta är "the best of the last of the first band".1. SPATSIBA
Den sista outgivna singeln fast i live-version. Kvällstidningarna och ÖB hade hybris på U-båtar då. Varje dag rapporterades det om nya ryska miniubåtar runtom Stockholm. Dom visade sig alltid vara strömmings-stim eller läckande rör. I musiken kan men skönja ett ogenerat brödraskap till Jack Lee's klassiska "Hanging on the telephone".
 
2. POLSK SCHLAGER
Se: "RIKA BARN LEKA BÄST"

3. HARRISBURG (eller ATOMREGGAE)
Hade funnits på repertoren sedan -79.
 
4. 49 CELLER
Ytterligare en outgiven låt. Den första maj 1980 grep Norrmalmspolisen 49 personer som var ute och demonstrerade för "skitmusikens främjande", däribland jag och brorsan. Man kan ju alltid hoppas att snuten behandlar folk med lite mera respekt än man gjorde då, men jag är skeptisk!
5. RÖVARNAS VISA
En låt som alltid var kul, om än så jobbig att spela live. Alla har ju hört låten, så det finns en stor allsångsfaktor inbyggd i den.
 
6. TÄNKER PÅ DIG
Det var en höjdare att Alonzo ville vara med på avskedskonserten. Den här låten kräver hans sång för att riktigt bra. Det är är en kortare version än vad vi brukade göra, den kunde bli bra lång vissa kvällar.
 
7. BLÅTT & GULD
För min del hör den till live-

favoriterna.
 
8. ABAB
Vi hade inte spelat några Bakverk 80-låtar på ett tag, men på sista konserten var det ju lämpligt att damma av några gamla stänkare. Bland annat den här...
 
9. HÅRDING
...och den här.
 
10. JAG VILL BARA DANSA
När man nu visste att man spelade tillsammans för allra sista gången satt det bra att lämna scenen med ett
utsträckt långfinger åt både bransch och besserwissers...
 
11. JAG VILL DÖ
...dessutom ville vi lämna den i samma kaos som vi hade kommit fram ur en gång. Vi hade spelat alla låtar vi kunde, men publiken fortsatte att ropa in oss. Vi bestämde oss för att spela den här orepad. Det var den första låten vi spelade in - och den sista.
1.  SPATSIBA
2.  POLSK ZCHLAGER
3.  HARRISBURG
4.  49 CELLER
5.  RÖVARNAS VISA R
6.  TÄNKER PÅ DIG
7.  BLÅTT & GULD
8.  ABAB
9.  HÅRDING
10. JAG VILL BARA DANSA
11. JAG VILL DÖ