Du är här | Hem: Band & Album: John Lenin: Singlar | Tillbaks till John Lenin
 
 
 
'

 
JOHN LENIN: "STEG / HIMLEN"
singel MNW 1986 (MNWs105)
Inspelad i MNW studio, Vaxholm sommaren 1986.
Producerad av Jan Zachrisson
Mixad av Zachrisson, Johansson & Borg
Tekniker: Curt-åke StefanPERSONAL:
Peter Ampull - gitarr
Lasse Bax - bas
Mats Borg - trummor
Johan Johansson - sång
Favorit-Lars - keyboards
tack till treo och skomakarliga


Den första John Lenin singeln. Vi hade varit inne i studion och spelat in en hel del innan den här släpptes. Någonstans finns det minst en platta med outgivet Lenin-material, men det har försvunnit mycket ur MNWs bandarkiv genom åren, så fan vet om det är där detligger.
     Omslaget är förresten gjort av en för oss helt okänd student på konstfack. En av de första Lenin-gigen var där, och efteråt kom en tjej in i logen och lämnade ett kuvert till mig. Jag lade det i ett gitarrfodral och glömde bort det tills jag hittade det igen - flera månader senare. Kuvertet inehöll denna stiliga hermafrodit-Johan.

 
1. STEG
Är en låt som mer eller mindre hittades på under en av dessa studio-sessioner.

Eftersom bolag och press var livrädda för allt kom kunde kallas punkigt just då så valde vi att försöka vara flummiga i stället.
 
2. HIMLEN
Jag hittade en platta på skivbolaget med Robyn Hitchcock (den heter förresten "Fegmania!") som jag tyckte mycket om. Jag blev lite ledsen när jag upptäckte att den bara hade sålt 36 exemplar i Sverige, och därför beslöt vi oss att spela in den här låten som cover. Efteråt fick Robyn
Hitchcock lite av kultstatus här, och vare sig man har hjälpt till lite på traven (den här singeln sålde trots allt ganska bra) eller inte så kan han vara väl värd det.JOHN LENIN: "JAG ÄR SOL / ABC"
singel MNW 1987 (MNWs 111)
Inspelad i MNW studio, Vaxholm mars 1987, av Curt-åke Stefan och Jan Zachrisson.
Producerad av Jan Zachrisson.PERSONAL:
Johan Johansson - sång, gitarr
Lase Bax - bas
Peter Sjölander - gitarr
Ola Norrman - trummor
Favorit-Lars - keyboard
Elsie Petrén - sax
Anders Lövstedt - blås
Anders Karlsson - trombon


Andra singeln. Det här skulle bli och blev en sommar-singel. Jag kommer ihåg att det va ett evigt tjafs om vilken av våra låtar som passade som singel. Omslaget är hämtat från någon 50-tals porrblaska.
1. JAG ÄR SOL
Ska jag vara ärlig så har jag väl aldrig singelkomponerande varit min starka sida, men här försökte jag i alla fall. Låten är gjord dagen innan den spelades in eftersom ingen av våra andra låtar verkade duga. Det är en hyllning till den glada självdestruktiviteten och kärleken med sensmoralen att det faktiskt inte är någon dödsynd att fira från jobbet.
 
2. ABC
För oss som ansågs som lite post-proggband var det riktigt kinky att spela in

nånting från schlagerfestivalen. Anna Book hade sjungit den här låten där något år innan. Efter att plattan kom ut fick jag ett band med flera låtar från en av kompositörerna, dom var verkligen kalkonkul...för att inte tala om när jag blev utskälld av Anna Books morsa, men det är en annan historia.
     Jag sätter i vilket fall som helst varken ut text eller ackord till den här låten, för jag har verkligen ingen lust att få någon av dom på halsen igen, sådeså!
JOHN LENIN: "VI KOMMER ALDRIG FRAM / PEACE FOR PRESIDENTS", Singel MNWs116, oktober 1987
Inspelad i MNW studio juli 1987
Inspelningstekniker: Lasse Tengroth, Curt-åke Stefan
Mixad i MNW augusti -87 av Jan Zachrisson
Producerad av Jan Zachrisson
Omslag: Hank FagerstedtPERSONAL:
Johan Johansson - sång
Ola Norrman - trummor
Lasse Bax - bas, kör
Peter Ampull - gitarr
Favorit-Lars - orgel, kör
Sigge Frenzel - piano
Elsie Petrén - sax (2)
Janne Zachrisson - kör


En typiskt LP-singel vars kultstatus möjligtvis kan ligga i att titelspåret till albumet bara finns just här - som singelbaksida.
 
1. VI KOMMER ALDRIG FRAM
Som väl inte kan undgå någon är jag väldigt förtjust isandlåderamsor. Den här låten skulle ungar kunna reta varandra med i lekparken, själva musiken är ett försök att göra en egen Tages-låt eller nåt. Ibland spelar jag den än i dag när jag uppträder själv, och jag har för mig att vi har spelat den med "Världens bästa jävla band" också.
 
2. PEACE FOR PRESIDENTS
Ytterligare ett konstaterande att man knappast behöver påhittad humor när verkligheten är så mycket absurdare. Det var länge sedan den här låten spelades,

men Tompa Eken brukar alltid skrika efter den, så det blir nog till att repa in den här snart.1.  STEG
2.  HIMLEN
3.  JAG äR SOL
4.  ABC
5.  VI KOMMER ALDRIG FRAM
6.  PEACE FOR PRESIDENTS