Nej, inte död – det bara känns så ibland

22 dec 2008

Kära vänner!

Oj vad usel jag varit på att skriva här. Det har många orsaker. Jag skulle kunna skylla på att min dator har problem att på bloggfunktionen att funka just här. Varför har jag ingen aning om, men så är det. Dock tänker jag inte skylla på det, för det vore bara en dålig undanflykt. Den största sanningen är att jag haft skallen fullt med annat, att jag har haft ell tid fylld med annat och att mycket av detta annat har gjort mig så deprimerad att jag inte kunnat skriva på ett spirituellt sätt.

Jag har mest av allt ägnat mig åt att försöka stoppa ett idiotiskt ombildningsförsök av det gigantiska bostadsområde där jag bor. Det har sugit fruktansvärt mycket kraft och tid dom senaste månaderna. Vill ni läsa om den soppan kan ni kolla in våran aktivist-blog; www.raddalinjalen.blogspot.com  Det är lätt att bli smått manisk när man känner sig hotad, och det gör jag och många av mina grannar just nu. Resultatet är att man ägnar sig åt studier till den milda grad att man blir lite av expert på ett område man egentligen inte är ett skit intresserad av, men may so be it. Nu har vi dock bra på fötterna och känner att vi både har kunskap och möjlighet att stoppa detta vansinniga projekt i den papperkorg där det passar bäst – för vår egen, våra grannars och hela Stockholms skull, sådeså!

Vid sidan om har jag spelat lite också. Tack till alla er som kommit på Nalen, Cafe Magnolia, Skottvång och andra ställen.

Nu på måndag 22 december blir det årets sista gig för min del. Dessutom  är det årets enda konsert med fullt band. Samma band som på min platta, dvs Rickard Donatello på bas, Ola Nyström från Weeping Willows på gitarr, Duke of Honk från Diamond Dogs på keyboards och Bobo Ölander på trummor. Det ska bli grymt skojigt.

Alltså måndag 22 december på Mosebacke. Dörrarna öppnar 20.00 och vi kommer att spela någon timme senare. En kärve nya och gamla sånger utlovas. Frans Haraldsen spelar också.

Efter det ska jag skärpa till mig och göra klart inspelningarna till mitt album. Dessutom planerar jag ännu en bok. Den är tänkt att bli en satirisk käftsmäll som släpar temperaturen i det marknadstalibanska Stockholm i den smuts där den hör hemma.

Den senaste boken, Wild Cards hittar ni här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=917843291X

I övrigt kan jag rekommendera mitt enda ljus i tillvaron under denna höst. Gå och kolla Bajens division-fyra-gäng i hockey: http://www.bajenhockey.se

Ett synnerligen underhållande lag i åldern 19-57 år som kölhalar allt motstånd med hur mycket kultfaktor som helst.

Nu ska jag skärpa till mig, svara på alla mail jag fått här och skriva oftare och bättre. Det känns som om Johansson börjar komma på fötter igen efter ett grundligt besök i tillvarons otvättade byk.

Nu ska bara den jävla julen slaktas och överlevas, sedan tänker jag vända vinden efter min egen kappa. Basta!

PS: Vet någon förresten hur man gör länkar på bloggen? Även den funktionen verkar ha ändrats. Kan någon bistå mig med rätt HTML-kod?

Pussar från Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.