Fler Bagdad Bob än någonsin

12 okt 2008

Ingenting ont som inte har något gott med sig. Nu i bankkrisens baksmälla är det första gången sedan den allsmäktiga alliansen kom till makten som jag kan finna något nöje i att läsa dagstidningar. Särskilt allsköns krönikor från förnumstiga marknadstalibaner som står med brallorna nerdragna, och likt gläfsande hundar (eller Maud Olofsson) försöker skylla ifrån sig på sätt som är så långsökta att både Bagdad Bob och Basil Fawlty ligger i lä.

I dom situationerna är det bara att passa på. Jag kan inte låta bli att ge er ett par härliga exempel, där DET ENA överträffar

DET ANDRA i ren och skär pinsamhet. Enligt kulturexperten som sätter prickar över konstiga bokstäver på tagna efternamn beror krisen och lågkonjunkturen på sossarna, på att folk är lata och på George W Bush’s fäbless för socialism(!). Stämmer expressens stolpskott till krönikörs analys på det hela beror krisen på att finansklipparna har visat för mycket omtänksamhet för människor med begränsade tillgångar. Världens börser har helt enkelt satt krokben för sig själva genom sin egen gränslösa snällhet. Jag finner det hela extremt lattjo.

I själva verket kan ju en mongoloid schimpans på fyllan räkna ut att girighetsdrivna pyramidspel havererar förr eller senare. Nu må allsköns fond-töntar och fastighetsspekulanter torka sig i röven med sina egna optioner ackompanjerat av mina hjärtliga applåder. Men skillnaden på vanliga sketna pyramidspel och det här är att det är dom som är lurade som får skulden, hur nu det kan gå till?

I mitt bostadsområde har det naturligtvis hetsats om ombildning till bostadsrätter. Det har lovats guld och gröna skogar och varit total hausse-stämning i kvarteret. I synnerhet bland områdets bilburna män i övre medelåldern. Ju mer dom liknat  Christer Glenning desto säkrare har man kunnat vara på att människorna i fråga propagerat för ägandets heliga frälsning. Man har manipulerat medlemslistor och man har fuskat och hotat sig fram. Vill man nå friheten att ”få välja” finns det inte plats för några skrupler.

Jag avskyr dom, deras metoder och Stockholms politikers kriminella förfarande när dom slumpat bort allmän egendom och våra ungars  möjligheter att kunna skaffa en egen bostad i framtiden. Som tur är kom den här smällen innan någon ombildning hann sättas i verket i mitt kvarter. Nu är det ett annat läge, och må bästa idé vinna. Skadeglatt undrar jag nu hur dessa sturska skägg-gubbar sover om nätterna. I fall som detta och i en del ANDRA EXEMPEL kan man nästan börja misstänka att gud finns.

…men å andra sidan – enligt dom som anser sig ha monopol på gud beror förmodligen detta exempel samt klimatförändringar, orkaner, översvämningar och torka på bögarna och deras förehavanden. En värld där man inte genast avrättar homosexuella vill förmodligen gud straffa kan jag tänka. Att planeten Tellus kvävs av finanspajasar, Stâel-von-Holstein-tillväxt-fascister samt Christer-Glenning-gubbar som tycker det är kommunism om dom inte får köra sina stadsjeepar till brevlådan kan man nog inte se något samband i eftersom man enligt alla odds tillhör just dessa kategorier.

Kulturoraklet Johan SvH är säker på att Sverige går åt helvete på grund av att befolkningen är för lata, för mycket sossar och visar på tok för lite hängivenhet. Tjenare Johan, här har du en som inte faller under det paraplyet. Kom till Medis den 18 oktober klockan 13.00 och se med egna ögon hur fantastisk hängivna både jag och Sanna Carlstedt kommer att vara DET HÄR BEHJÄRTANSVÄRDA ÄNDAMÅLET.

Ta med dig sveriges yngsta överklass-klimakterie-käring Skugge också. Hon kan behöva lite kultur, och ni kan båda gott få en lektion av oss, ety vi har lärt oss att sätta ihop en mening på ett begripligt sätt. Jag vet att det säkert framstår som överkurs för er, men det är ju trots allt ni som brukar tjafsa om ’kompetens’.

Ett par veckor senare, närmare bestämt den 31 oktober, blir det en engångs-revival av min gamla klubb KOMPLEDIGT på Nalen. Nalen fyller tio år, så vi kommer köra en formidabel artistkavalkad den kvällen. Klara artister är Dan Viktor, Staffan Hellstrand, Sanna Carlstedt, Frans Haraldsen, Fredrik af Trampe och jag själv. Det kommer ett gäng överraskningar också – så be there or be square. Man kan fixa plåtar till kalaset HÄR 

Som den usla nasare jag är har jag fortfarande en liten kärve av min senaste EP kvar. Den hittar ni inte i några affärer, men om ni skickar mig ett myspace-meddelande kan jag förmedla den.

Apropå hängivenhet: När punkten till detta har satts ska jag bege mig på ett pilgrimståg för mitt eget hjärta. Vissa går i kyrkan, men Johansson tar pendeln till Västerhaninge för att stödja och låta sig stödjas av DETTA. Att smälla en halv dag på att titta på en sketen ishockeymatch, dessutom bara en träningsmatch som till på köpet är mellan två lag i division fyra. Det du Holstein, din jävla Timbro-pajas, DET är att vara hängiven….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.