De gåtfulla Petronellornas statsinkomster

31 maj 2008

Jag har en vän här på myspace som heter Petra Revenue. Hon skriver klokt och roligt, både bloggar och böcker, och verkar vara en skojig och spirituell person. Petra bor i Göteborg och pysslar med teater. Jag har aldrig sett något hon varit inblandad i såvitt jag vet, men jag skulle gärna göra det om chansen dyker upp.Hennes efternamn är dock av det konstigare slaget eftersom det betyder ”stadsinkomster” på engelska. Undrar just vem som kommit på det…

Å andra sidan har jag ju själv ett så vanligt namn att jag inte skulle se det som annat än praktiskt om jag hette till exempel Johan Restskatt – men nog skulle det kännas lite kinky. Bäst att det förblir som det är. Jag vet ju åtminstone både vad jag heter och var jag bor i skrivande stund.

Det är däremot mer än vad Skattemyndigheterna känner till. När jag flyttade i November gjorde jag en flyttanmälan. Den verkar ha funkat bra. Posten blir eftersänd till rätt adress, men eftersom adressen aldrig ändrades på många av mina räkningar kändes det lurt på något sätt.

Vid en närmare efterforskning hos Skattemyndigheten visade det sig att dom inte ändrat min folkbokföring. Jag har varit skriven på min gamla adress i ett drygt halvår. Väldigt märkligt. Jag fyllde i ännu en flyttanmälan för ett par veckor sedan och inbillade mig att allt var frid och fröjd.

I förrgår damp det ner ett brev i brevlådan från Skattemyndigheterna i Linköping. Dom skrev att jag är folkbokförd på den nya adressen från och med 12:e maj, och informerar mig även om hur jag ska göra om jag vill överklaga beslutet för att få mig skriven på den nya adressen tidigare än dags dato. Jag ämnar inte överklaga beslutet.  Mig spelar det ingen större roll var jag varit skriven det närmsta halvåret, i synnerhet inte som det slijer hundra meter mellan dom aktuella adresserna.

Nej, det allra märkligaste med brevet från Skattemyndigheten i Linköping var handläggaren som skrivit under beslutet: Petra Reveny.

Än mer lurt. Visserligen diffar det på någon bokstav, men det känns nästan som om man var övervakad på nåt sätt. Att det dessutom sitter en människa och arbetar på Skattemyndigheten som heter ’statsinkomst’ i efternamn är ju så klockrent att jag kapitulerar. Hatten av för dessa Petror – och må dom båda ha hamnat på rätt plats här i livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.