12 maj 2008

Kära storebror!

Som många andra skribenter här på spejsen framstår jag mer och mer som en annan Kapten Stofil. Om det beror på att jag är bakåtsträvare på riktigt eller att allting är relativt och att jag är framåtsträvare i en bakåtsträvande värld ska jag låta vara osagt. Men oavsett vad ligger det otvivelaktigt något i påståendet. Något jag givetvis ber om ursäkt för.

Innebär det att vara bakåtsträvare för att man tycker att allt inte måste vara så jävla marknadsanpassat, att det finns saker som är viktigare i världen än pengar, att jag vill kunna bo kvar i min allmännyttiga hyreskvart, att man bör sträva för mer rättvisa istället för tvärtom, etc etc – ja, då är jag så innihelvete mycket bakåtsträvare att du anar inte. Förlåt mig kära storebror, jag har aldrig lärt mig styra mina känslor och åsikter – dom flyger bara iväg som dom vill…

Sverige verkar inte hålla med mig, men då och då kan man hitta ljusglimtar, även om dom må vara småkusliga för det mesta. Saker som kan få en att teleporteras tillbaks till sjuttiotalet eller tidigare. Små företeelser som med ett svisch tar oss till en värld där socialtyrelsen utfärdar order om brödintag, där Bratt-systemet gör revival och ”hur-var-det-här-då”-attityden återigen firar jättelika triumfer. Det känns nästan lite gulligt på nåt sätt.

Kolla in länken och sträck på dig, Storebror:

http://www.expressen.se/noje/1.1157330/knarkrazzia-mot-stjarnan-i-stockholm

…jorå – Kling och Klang har varit i farten igen. Blir det inte näpet när man siktar in sig på en gästande artist med namnet Spliff Star och organiserar en jättelik razzia där man brottar ner vederbörande och sedan hittar en sketen jointfimp på hans hotellrum?

Man kan riktigt höra diskussionen innan på Polishögkvarteret. ”Jo, det är en sån däringa riktig neger som spelar knarkarmusik. Såna vet man ju vad dom håller på med. Kling och Klang! – Åk genast till hotellet och sök efter sån där knarkåtika, å få med er alla negrer, sprutor och långhåriga element till stationen. Dead or alive!”

Vad säger man? Blir någon förvånad eller upprörd? Du får ursäkta mig kära Storebror, men jag tror att du är tämligen ensam om att se det hemska i Spliff Stars försök att ödelägga vår intet ont anande normalsvenska ungdom. Jag tror, om jag får vara så djärv, att landet kommer att ligga kvar även om han skulle konsumera lite jazztobak i sin ensamhet. Jag tror även att vår poliskår har saker att pyssla med som känns något mer angelägna än detta gigantiska knarkbeslag.

Visserligen kan eller vill inte Polisen och myndigheterna göra något åt den i Sverige omfattande ekonomiska brottsligheten – den som inte redan legaliserats vill säga. Inte heller fixar man att se till att folk kan gå säkra på nätterna. Att utreda och följa upp misshandelsfall, våldtäkter eller annat förtryck är ingentting man anser sig ha resurser till.

Att det år 2008 verkar vara helt ok att lura varandra, roffa åt sig, skita ner med privathelikoptern på väg till sommarstugan, vräka barnfamiljer eller skicka tillbaks flyktingar till krigshärdar må så vara. Det finns värre smitthärdar att kväva. Huvudsaken att man lägger dom samhälleliga resurserna där dom gör mest nytta – det vill säga att upprätthålla en syn på s.k. ”knark” som fortfarande håller sig på en nivå som inte ens Åsa-Nisses länsman skulle kunna ta på allvar.

Ja, tanken på att man på det här sättet tar krafttag i det tunga drogträsket ursäktar väl det mesta. Hur många människoliv har nu inte räddats tack vare att livsfarliga element som Spliff Star eliminerats. Fram med stupstocken, återuppför galgbacken. Bra jobbat. Jag håller på er grabbar!

Er slav och eviga undersåte:

Johan Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.